01 enero 2008

ELS REIS MAGS A GATA DE GORGOS ( II )

ELS VISIRS REIALS VISITEN ALS XIQUETS DE GATA, PER TAL D´ARREPLEGAR LES SEUES CARTES PER ALS REIS MAGS

Un millar de persones es van concentrar a la plaça de l´Església de Gata de Gorgos, per tal de presenciar l´arribada dels Visirs Reials. Mares, pares i tota la xicalla van estar aguantant el fred que a la caiguda de la vesprada del dissabte 29 de desembre es feia notar. Els xiquets, al so de les nadales, i la llum dels adornos nadalencs, van pujar al "palco" on els rebïent amb molt de gust i complaensa tota la comitiva real, pages de Ses Majestats Melchor, Gaspar i Baltasar.
Mentre els pares filmaven el moment històric, els xicotets pujaven amb les seues cartes, on es podien llegir tota classe de desitjos, de regals demanats, de joguets. Els emissaris reials omplien els gorros i butxaques dels xiquets de decenes de caramels.
Cada any, la comissió de reis compta les cartes i en trau algunes per assabentar-se de que els xicons han escrit la missiva als Reis. Sempre està al voltant de 450 a 500 cartes, com ens deia un membre destacat d´aquesta Comissió, totalment altruïsta de veïns del poble, que si en Gata s´instaurara alguna vegada algun premi o distinció, tots en conjunt deurïen rebre´l.
Les imatges ho diuen tot. L´Ajuntament a través de les seues regidorïes implicades en este gran muntatge, va oferir a cadascú dels xiquets, un ventall amb els dibuixos dels tres reis, per a ser pintats per els més menuts.
No sols hi havïen xicotets del poble, sinó de tota la comarca, ja que en molts dels pobles del veïnat no disposen d´aquest acte en la programació de Reis.
Ara...els xiquets, sobre tot, ja esperen el següent acte, que serà al tardet del 4 de gener de 2008, quan arribaran a cavall altres emissaris, anunciant l´arribada dels Reis al dia següent.






MIGUEL VIVES
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.