15 octubre 2007

MIQUEL GRAU: MEMÒRIA, DIGNITAT I LLUITA

El passat dissabte sis d’octubre de 2007, a les 12 hores del matí, com estava previst, tindre lloc a la Plaça dels Cavalls un acte en memòria de Miquel Grau (de qui ja vàrem parlar ací), aprofitant el XXX aniversari del seu assassinat. L’acte va estar organitzat pels col·lectius de joves Maulets i Endavant, i el sindicat d’estudiants SEPC. Com sempre l’assistència no fou el nombrós que s’hauria d’esperar d’un acte d’este tipus. Ens vàrem concentrar aquell matí davant del número onze de la Plaça on el militant ultradretà Panadero Sandoval va acabar amb la vida d’un jove del MCPV, pel simple fet d’enganxar cartells.


L’acte va transcòrrer amb normalitat excepte la recollida de DNI per part de la Policía Nacional i els insults d’algún feixista desubicat. Va començar amb música de dolçaina i tabalet, i tot seguit, una representant de l’organització va llegir un excel·lent poema de Vicent Andrés Estellés: “la rosa de paper”. Després es passà a una lectura de poemes d’elaboració pròpia per part dels assistents, i finalment un manifest. Per a tancar, es va interpretar la Muixeranga.


L’afluència fou massivament jove, fet que crida l’atenció tenint en compte que quasi ningú dels que estàvem allí vam viure els actes. Pareix que la memòria segueix sent un exercici complicat en este País. Al manifest es va reivindicar la memòria de Miquel Grau i a més a més es va aprofitar per recalcar que la seua mort no ha acabat amb la seua lluita pel País Valencià.

Cartell que va presidir l'acte d'homenatge.

Lectura d'un poema escrit per a l'ocasió de la mà del seu autor.

Dues instantànies dels assistents mentre sona la Muixeranga.

La representació del Blog a l'acte: Pau, Daniel, Juanjo i Vero (falta Arturo, que se'n va anar abans).

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.