29 diciembre 2007

ELS REIS MAGS A GATA DE GORGOS ( I )

Bons dies des de Nadal a Cap d´Any, a tots els amics de "Alicante Vivo".
En distints artículs aniré donant-vos compte de la majestuosa Cavalcada dels Reis Mags i els actes previs, com el del dissabte 29, que té Gata.
Des de menut, perquè mon pare ja pujava escales als balcons, per a deixar els paquets, i ara ja té 80 anys, encara, afortunadament, amb una salut de ferro, serà perquè jo vaig protagonitzar al Rei Herodes en el "Auto de Reyes Magos" i alguna vegada he format part de la comissió, sobre tot en la part de premsa, serà perquè el meu germà coordina tots els anys, la qüestió és que li tinc un carinyo especial a eixos actos.
Ara pues passe el primer artícul amb el cartell anunciador, que espere posar-lo més vegades, junt amb fotos més antigues, del record, i actuals d´eixa extraordinària cavalcada que es fa a Gata, i que el blog, dins la mesura de lo possible, puga ser un mig de publicitat, per a tots els que vulguen veure eixe gran espectacle.

DISSABTE 29, ELS VISIRS REALS RECOLLIRAN LES CARTES DELS XIQUETS DE GATA
El primer dels actes organitzats amb motiu de la festa de Reis 2008 de Gata de Gorgos serà dissabte 29 de desembre. Els visirs de Ses Majestats, els reis Melchor, Gaspar i Baltasar, amb tot el seu sèquit, acudiran a la Plaça de l´Església d´esta població, per a procedir a la recollida de les cartes que tots els xiquets del poble li hagen escrit als Monarques. L´acte tindrà lloc a les 19 hores i com cada any, s´espera una gran afluència de famílies, els més xicotets acompanyats de mares i pares.
El segón acte tindrà lloc ja en any nou, el 4 de gener al tardet. Els missatgers dels Reis Mags recorreran els carrers de Gata, anunciant amb el seu pregó la arribada, al dia següent, dels Reis d´Orient.
En la vespra de l´Epifania, dissabte 5 de gener de 2008, més de 350 persones es volcaran amb tots els actes de la Cavalcada Reial i la representació del Misteri dels Reis Mags, basada en l´obra d´Antoni Salvá Roselló.
Com cada any, l´actuació dels actors aficcionats en el poblat de Judea i en el Palau d´Herodes s´omplirà de més vistositat, colorit, llum i espectacle. A l´igual que en les últimes edicions, el carrer la Pau acollirà els dos primers actes del Misteri i s´espera una gran afluència de públic.
La representació començarà a les 18.30 hores amb el primer acte, el poblat de Judea. Tot seguit, la acció, sempre a l´aire lliure, es traslladarà al Palau d’Herodes situat en altre escenari, a l´altre extrem de la mateixa avinguda.
Finalment, els Reis, acompanyats per pastors i àngels, cavalcaran junts, entremesclats amb el veïnat, el públic mateix, fins la Plaça de l’Església per a allí adorar al "Jesuset" nascut.
Al finalitzar el Misteri, arribarà el moment més esperat per als més menuts, el repartiment casa per casa dels regals, que faran els Reis i els seus pages.
Destacar la labor organitzativa de tota la comissió de Reis, formada per veïns voluntaris, que s´unixen, amb el patrocini de la regidoria de Festes de l´Ajuntament de Gata, per a que la Nit màgica de la il·lusió siga molt vistosa a Gata.
Salutacions.

Miguel Vives
Cronista Oficial de Gata de Gorgos

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.