21 enero 2008

LES FESTES DE SANT ANTONI A GATA ( II )

Benedicció dels animals el dia de Sant Antoni


Xiquets i majorets de Gata van acudir a la Plaça de l´església per assistir a la tradicional benedicció dels animals.
Els veïns del barri de l´Arraval, zona més antiga i on es troba el casc històric, traslladaren la imatge del santet, que un dia dels anys 40 va comprar, instal·lar a la Placeta i li va fer festa el Tio Pepe Lluís.
Als actes assistiren autoritats i festers. A l´església es va celebrar la missa solemne. Tot seguit, el rector En Santiago Bohigues va beneir els animals. Després, es van donar a tastar els pans beneïts, que reparteixen els festers de Sant Antoni.
A més dels actes tradicionals, el barri tindrà durant aquestos dies vaquetes als carrers Moreres i Roquetes. Serà la segona vegada, ja que sols s´en va fer l´any 1992. Dissabte se celebrarà el primer concurs de vins del terreny de Gata, una novetat amb el nom de "Posa vi, Cata vi" i diumenge tancarà les festes un putxero gegant per a tots aquells que es vulguen apuntar-se.
Els actes està organitzant-los la Penya Sant Antoni i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Gata.
Salutacions.


Miguel Vives Signes

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.