20 febrero 2009

TEMPS D´AMETLERS EN FLOR A LA MARINA ALTA

L'Ametller
A mig aire de la serra
veig un ametller florit.

Déu te guard, bandera blanca,

dies ha que t'he delit!
Ets la pau que s'anuncia

entre el sol, núvols i vents...
No ets encara el millor temps

però en tens tota l'alegria.
Joan Maragall

El nostre company Miguel Vives ens envia des de Gata de Gorgos estes fotografies de blanques i rosades flors, que anuncien que l´hivern ja vol deixar pas a la primavera. Ens conta que a la Marina Alta s´en veuen de florits, encara que no es treballen molt i han anat perdent-se i abandonant-se molts, per la pesta què els va entrar fa uns anys.

Baix de l´atmeler els ceps acabats de podar a l´alt dels Ecles, on es diu que antigament hi havia una factoria romana, hui per descobrir. Els braços dels ceps esperant rebrotar a la primavera, quan s´en vajen els rigorosos dies gelats de l´hivern. Al fons, el poble de Gata de Gorgos:



Un paratge de la Marina Alta. Els ametlers flanquejen les rutes interiors, sorprenent al viatger. Un caseró a l´altre costat de la carretera:



Des de l´alt de "Les Costeres" es divisa amb tot el seu esplendor el Montgó. La meua família li deia a aquells indrets "el balconet dels guardes", quan encara la figura del guardador de terme existia, perquè des d´allí es divisava tota la vall i les hortetes:


Un ametler asoma a la dreta en primer plano, tapant la majestuosa figura retallada del Montgó:


SALUTACIONS
MIGUEL VIVES SIGNES
Cronista oficial de Gata de Gorgos

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.