16 septiembre 2009

LA PROCESSÓ DEL 'CRISTO' DE SANT JOAN D'ALACANT 2009

Si bé la processó del Crist de la Pau (el Cristo de la Pas) de Sant Joan d'Alacant es realitza tots els anys el dia 14 de setembre de vesprada, ha sigut enguany la primera volta en molt de temps en que hem pogut vore de dia la que es considera la processó més llarga i més concorreguda de la província d'Alacant i quí sap si de tota la Comunitat. La raó es molt senzilla, el dia 14 va ploure de valent i es va suspendre la processó.

En un principi es pensava no treure al Cristo al carrer però el dimarts 12 l'oratge va donar una treva i ràpidament es va organitzar tot i ,entre trons i amb el cel amenaçador, va eixir la processó al carrer. El recorregut va ser el de sempre: Eixida a la Plaça d'Espanya, Comandant Seva, Plaça Maisonnave i antic Carrer la Mar (hui part de la plaça), La Rambla, Els Ferros (Plaça José Sala Pérez), Jaume I, Capità Joan Martí, El Carme, Plaça de la Creu, Major i de nou Plaça d'Espanya a on a tornat a eixir la imatge per a beneir al poble als acords de l'himne d'Espanya.

Davant de la comitiva els estandarts d'algunes penyes, associacions, entitats festeres i religioses, autoritats i la carrossa del Cristo. Abans i després de la carrosa anava el poble en dues fileres amb els tradicionals ciris que, com era de dia, servien per a poc.

Us deixe unes fotos de la curiosa processó del Cristo de la Pas de l'any 2009. Quan tornarem a vore al Cristo processionant de dia? Un misteri...


Associació Maria Auxiliadora, Comissió de Festes del Fabraquer i la de Salafranca


Estandarts amb les imatges del Cristo


La carrosa del Cristo (de l'any 1951) i la imatge (de l'any 1940)


La carrossa entrat a la Plaça de Maisonnave, darrere el solar de l'enderrocada Casa del Cura


La Banda de Música "La Paz" desfilant per la Plaça de Maisonnave

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.