27 diciembre 2007

LES DANSES DEL REI MORO D'AGOST

El dia 8 de desembre els danseros (tots els jóvens de 18 anys) lligen el pregó, on fan una crítica humoristica de tot allò que ha succeït en el poble durant l'any. El pregó es repeteix tantes vegades com bars hi ha en el poble.



Les danses s’acompanyen amb la dolçaina i el tabalet i participen els joves que arriben a la majoria d'edat cada any, als que es conéixen com danseros. Es celebren del 26 de desembre a l'1 de gener (excepte el dia 31), per la vesprada (17:30 hores) a la plaça del poble. El dia gran de les danses és el dia del Rei Moro, qui les presidix ballant amb la resta de parelles.



El dia 27 per la nit es fa la Nit dels Coets, una altra tradició en la que participen joves i majors, que consistix en anar tirant "carretilles" (coets borratxos) al Rei Moro durant el seu viatge pels carrers del poble. Aquest va acompanyat pels danseros que deuen anar amb ell fins que es creme el palis, una estructura de fusta i canyes sota la qual va passejant el Rei Moro. En acabant, deuran penjar les taronges als balcons de la plaça, les quals es despenjaran el dia 1 de gener pels xics que seran danseros l'any següent.



 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.