08 enero 2008

ELS REIS MAGS A GATA ( IX )

Amics d´Alacant Viu:

Us agraïx la paciència que heu tingut amb mi i les meues remeses de tot el muntatge de Reis 2008.
Comunicaré a l´alcaldessa la deferència que heu tingut amb este Cronista...
Gràcies.

L´EPÍLOG DE LA CAVALCADA 2008: EL REPART DE JOGUETS I REGALS.

Carrers i places s´omplin de xicalla. Esperen l´arribada del primer page, del primer rei. Les cares de la il·lusió són les protagonistes d´esta part de la festa. Els tres Reis mags es separen. Abarquen tot el poble. Un per a cada barri. Comença el repartiment de regals i joguets.
Mentre els pages van lliurant els paquets amb les sorpreses dins, els reis porten els paquets "peques" que es diuen, els de més valor i quantia. Ells, a cavall, van passant per les cases i fent el màgic servici.
Abans, fa uns 55 anys, el costum era de pujar amb escales als balcons, com ara es fa encara a la ciutat d´Alcoi. Després, els pages a quadrilles formaven esquadres amb cadascun dels reis.
Les oficines reals han disposat tot per a què la distribució dels paquets siga tot un èxit, com també des d´ací esperem que haja estat per a vostés el Misteri dels Reus Mags a Gata, que els acabem de contar. L´any que ve més.


MIGUEL VIVES SIGNES
CRONISTA OFICIAL DE GATA DE GORGOS

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.