07 enero 2008

ELS REIS MAGS A GATA ( VI )

ESCENIFICACIÓ DEL MISTERI DELS REIS
PRIMERA PART: POBLAT DE JUDEA
La representació del text escrit per ANTONIO SALVÁ ROSELLÓ en 1968 està a punt de començar. Durant dos hores exactes, s´escenificarà per quasi 100 actors aficionats del poble, tot el Misteri, dividit en tres parts: el poblat de Judea, el Palau d´Herodes i el Betlem Vivent.
Assistim a la primera part. Molta gent s´apropa a l´Avinguda de la Pau. Com si d´una funció de teatre es tractara comença a les 18.50 la posta en escena, què enguany es supera a altres anys. També el so i la lluminositat guanya en punts.
Els veïns del poblat de Judea s´arremolinen parlant del avís de l´emissari reial: l´anunci d´empadronament. Mentre el Profeta arriba al poble. El ferrer, el peixcador, el llaurador, inclús el posader, conversen amb ell. Arriben Josep i Maria buscant allotjament. També el soldat d´Herodes busca el Profeta. Finalment, els reis passen pel poblat, el qual és un encreuament de camins.
Tots decidixen marxar cap a Betlem, encara que abans passaran pel Palau d´hivern d´Herodes.
Els actors es superen. La gent aplaudix el primer acte. No fa quasi gens de fred pel vent de ponent. La vesprada-nit es pot suportar. Molta gent. Es poden veure molta gent de la comarca i estrangers.













MIGUEL VIVES SIGNES
CRONISTA OFICIAL DE GATA DE GORGOS

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.