08 enero 2008

ELS REIS MAGS A GATA (VII)

ESCENIFICACIÓ MISTERI REIS GATA: PALAU D´HERODES

La segona part del Misteri està a punt de començar. Arriben ballarines i soldats, precedint al gran Rei de la Judea, Herodes el Gran. Al seu Palau d´hivern consulta amb l´escrivà i el cortesà. El gran Herodes es recela que algú li farà la competència i en gran mesura. Arriba l´emissari reial anunciant que els tres Reis Mags de l´Orient volen saludar-lo. Espectacularitat. La teatralització arriba al seu culmen en escenes plenes de personalitat. Les cortesanes ballen davant els Reis. Els Reis busquen al Jesuset. Herodes els seguix la corrent i els diu que ell també anirà a adorar-lo quan el troben.
El moment àlgit de la nit és quan consulta Herodes a la gran Sibil·la Annea. Impressiona el resultat i la posta en escena.
L´ovació és el resultat del consentiment del públic, que junt amb els actor, com en els gran teatres medievals, es desplaçarà al Betlem Vivent, uns carrers més enllà del poble.

MIGUEL VIVES SIGNES
CRONISTA OFICIAL DE GATA DE GORGOS












 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.