14 enero 2008

FIRA I PORRAT DE SANT ANTONI DE BENISSA ( I )


Una centenària festa, referent festiu i social de la Marina Alta, a gener.

Del 10 al 27 de gener de 2008 es cel·lebra a Benissa la més que centenària festa de la "Fira i Porrat", la qual va començar per ser una cita obligada d´intercanvi d´animals i aparells, de casetes on es venïen mantes, robes i altres coses per a casa, i hui és un gran referent festiu i social de la Marina Alta.
Esta vesprada ha estat inaugurada la fira, per José Ferrando, Director General d’Empreses Agroalimentàries i Desenvolupament del Medi Rural; l´alcalde de Benissa, Juan Bautista Rosselló Tent, i les dos regines, infantil i jovenil. A l´acte han assistit els components de la Corporació Municipal, d´associacions i entitats locals, i personalitats d´altres llocs de la comarca.
La comitiva després de tallar la cinta ha visitat l´exposició de nines i ventalls de l´Associació de Mestresses de Casa i després ha passat al centre d´Art "Taller d´Ivars" per visitar la II Fira de mostres del comerç local. El recorregut s´ha completat amb les atraccions, feriants, i la sala d´exposicions del Centre Cultural, com ja és costum.
La fira va començar dijous 10 amb cinema. El matí del dissabte s´ha obert la Fira de mostres.
Diumenge 13, segon dia de fira, també serà especial. Estarà dedicat a la bendició d´animals davant l´església parroquial, la qual anomenen "la Catedral de la Marina". Serà una cavalcada-passacarrer de centenars d´animals, que donaran un gran colorit i festa a l´acte.
Pel que fa als concursos gastronòmics, que també són freqüents a la Fira i Porrat, el primer diumenge serà el concurs de paelles.
Els plats forts dels esports el tindran la pilota valenciana, amb grans partides al trinquet, i el futbol. També diumenge 13 actuarà el conegut grup "AL TALL", a la Plaça dels Germans Ivars, a les 17.00. El cinema completarà la jornada.
Després, durant la primera setmana, hi haurà concursos a la seu de les Mestresses de Casa, de brisca, parxis i dominó. També es farà cinema i divendres 18 teatre per adults, amb l´obra "La venganza de Don Mendo" a càrrec del grup Bufons Teatre.



MIGUEL VIVES SIGNES
CRONISTA OFICIAL DE GATA DE GORGOS

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.