13 diciembre 2008

ELS ESTUDIANTS OCUPEN LA UNIVERSITAT D'ALACANT

Fa un parell de dies, els estudiants van ocupar l'Aulari I, hui l'acció ha passat a la facultat de Filosofia i Lletres. Els que es tanquen ho fan en protesta contra l'EEES (espai europeu d'ensenyament superior), més conegut com el "Pla de Bolonya".
A part de l'ocupació de la facultat, els estudiants s'han posat a recollir signatures i també a informar als companys de l'UA de com afectarà l'EEES a l'actual concepció d'universitat pública.

Ací teniu un fragment del manifest de l'Assemble d'Estudiants:

"L'Assemblea d'Estudiants UA sol·licita al rector un debat públic i accessible a tots els estudiants i treballadors de la UA sobre les implicacions del pla de Bolonya en la nostra universitat. Creiem que tots i totes tenim dret a estar correctament informats sobre la realitat present i futura de la nostra universitat
  • Nostra única condició és que es paralitzen les classes durant el temps que dure el debat, ja que en cas contrari la major part d'estudiants i professors no podrien assistir per la responsabilitat d'escometre les seues respectives obligacions (pràctiques, classes, treballs, etc.).

  • L'objectiu últim seria la realització d'un referèndum en què totes i tots els estudiants i treballadors puguem decidir sobre el futur de la universitat pública.

  • No es tracta d'una posició radical irracional, sinó d'un acte de conscienciació i de formació col·lectiva que permeta als estudiants conéixer i entendre el procés en què estem així com totes les seues implicacions i conseqüències per als alumnes de la Universitat Pública."

Per la seua part, i jugant amb l'avantatge de ser "qui talla el bacallà", el rectorat ha emés un comunicat que ha fet arribar a tots els estudiants al Campus Virtual:

"Dos dies després, i des del primer moment, s`acceptà la primera proposta de l`anomenada Assemblea d`Estudiants, consistent a dur a terme un debat públic sobre el procés d`adaptació dels ensenyaments universitaris a l`Espai Europeu d`Educació Superior (EEES), per al qual s`oferí data i lloc de realització.

L`equip de direcció de la Universitat d`Alacant vol manifestar la voluntat de mantenir obert un diàleg sobre l`Espai Europeu d`Educació Superior (EEES), amb els diversos col·lectius de la comunitat universitària, que contribuïsca a millorar-ne l`aplicació a la nostra universitat. Per això, mantenim el compromís anunciat de fer un debat públic i reclamem el desallotjament dels espais ocupats, perquè el debat puga desenvolupar-se en un estat de plena normalitat universitària, al marge de qualsevol tipus de pressió
."

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.