12 diciembre 2011

PRESENTACIÓ A ALACANT DEL LLIBRE 'LES DANSES DEL REI MORO D'AGOST'

Portada del llibre del nostre company
Pau Vicedo Mollà i Ana Melis


Les Danses del Rei Moro d'Agost. Cultura popular des de l'antropologia i la història

Aquest llibre ha estat escrit per Pau Vicedo Mollà i Ana Melis, del Departament d'Humanitats Contemporànies de la Universitat d'Alacant. Com el seu nom indica versa sobre "Les danses del rei moro d’Agost" una festa popular té lloc del 26 de desembre a l’1 de gener en aquesta localitat valenciana. El treball desgrana la festa per dotar-la de significat i contextualitzar-la en el folklore popular valencià.

La publicació es divideix en cinc apartats: un inicial de contextualització històrica i geogràfica del municipi d'Agost, una descripció de la festa basada en l'observació directa de la mateixa i amb testimonis dels propis participants, el tercer apartat, "Cercant els orígens" se centra en l'estudi de la festa des del seu inici i contextualitzant-lo tant amb la pròpia història local com amb la trajectòria festera d'altres municipis, "Les danses i els seus elements en la memòria col.lectiva", posa de relleu els diferents elements simbòlics de la festa , analitzant el seu significat i rituals, finalment, l'últim apartat fa una síntesi de l'estudi, clarificant. La publicació es complementa amb abundant material fotogràfic i d'un DVD que plasma totes les etapes de la festa en ordre cronològic.

LLOC: Casal Popular Tio Cuc. C/ Sant Leandre 6, Alacant
DIA: Dijous 15 de desembre de 2011 a les 7 de la vespradaPau Vicedo durant la presentació del
seu llibre a Agost (Foto: Alicante Vivo)Informació treta del blog del Casal Popular Tio Cuc


 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.