06 julio 2012

X TROBADA D'ESCOLES DE SECUNDÀRIA EN VALENCIÀ (EL CAMPELLO)


 

 El 27 d´abril de 2012 es celebrà al Parc El Palmerar d´Alacant la X Trobada de Secundària i Batxillerat de l’Alacantí. Més de dos mil estudiants de catorze centres de la comarca han participat en l´aplec que enguany s´ha manifestat per la defensa dels programes en valencià i la denúncia de les retallades a l´ensenyament públic. Per això el lema "Sí al valencià. No a les retallades!". El centre acollidor va ser l'IES Figueras Pacheco, el mateix que ho va fer en la primera Trobada de Secundària de l'Alacantí ja fa 10 anys. Participaren instituts d'Agost, Alacant, El Campello, Mutxamel, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig i Xixona. A més l´IES Libertas de Torrevieja.

 

Les Trobades són impulsades per La Cívica-Escola Valenciana de l'Alacantí i al qual se sumen els centres educatius amb ensenyament en valencià, entitats diverses i universitats; en el nostre cas sempre fent costat la Universitat d´Alacant.

 L´ambient tingué un caràcter festiu. Els instituts organitzaren diversos tallers, algunes editorials mostraren les seues publicacions, va haver música, hip hop, balls i karaoke per xics i xiques alacantines i l'actuació del grups La Caixa de Gel (Alacantí) i Konfusió (Marina Baixa) dins del circuit itinerant de música en valencià La Gira.

 El bon oratge d´aquest matí acompanyà a la trobada primaveral sota l´ombra d´elevades palmeres.

 



    

 
   
















 CARLES SALINAS 

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.