20 enero 2008

DESTAPEN UNA ENTRADA AL REFUGI ANTIAERI D'AGOST

Que a les escaletes del Raconet cap al Carrer Fora hi havia una entrada al refugi antiaeri no és cap secret. De fet, son molts els nostre majors que encara recorden l'entrada, que va ser tapada sobre l'any 1940. Els encarregats de fer esta reforma vàren ser els regidors i altres presoners polítics empresonats a l'ajuntament, segons testimonis de familiars amb els què he pogut parlar.





El cas és que fa un parell de dies, a causa dels problemes d'humitat que pateixen les cases d'abdós costats del refugi, han decidit obrir l'entrada. El refugi es troba completament anegat per filtracions d'aigua. Els primers treballs després d trobar la boca d'entrada ha sigut retirar els enderrocs que van servir per a colmatar l'entrada i tapar-la després del conflicte bèlic.
Després de la repercusió que ha tingut la troballa, els tècnics de l'ajuntament s'han decidit a tancar l'entrada amb una xicoteta porta, per a buidar el túnel i posteriorment estudiar el seu estat i les possibilitats de conservació.

Malgrat la repercusió de la notícia, als baixos de l'ajuntament d'Agost existeix una boca d'entrada a dit refugi que es conéix des de fa molts anys, el que passa és que sobre els 10 metres de longitut hi ha una tàpia que tanca esta secció del refugi de la zona dels baixos de l'església.


Un traçat aproximat del recorregut del refugi (a falta de comprovació empírica o de plànols):


Localitza l'entrada al refugi al nostre mapa de Panoramio (clica ací)

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.