08 enero 2008

ELS REIS MAGS A GATA (VIII)

MISTERI DELS REIS MAGS, TERCERA PART: BETLEM VIVENT

La representació del Misteri de Reis té a la Plaça de l´Església de Gata de Gorgos l´últim acte, el tercer. Tots els personatges del poblat, inclosos angelets i l´estel, així com el Profeta i els tres Reis Mags, cobren el protagonisme. Han travessat la N-332 i per la Plaça Nova han entrat al centre de la població, pels carrers Constitució i Doctor Gómez Ferrer.
Tots confluïxen a la Cova de Betlem, on esperen la Mare de Déu, Sant Josep i el Nen Jesús. Tots són de carn i os. Els xiquets miren amb sorpresa, també amb impaciència, perquè ells el que volen són els joguets i regals que venen a continuació.
Després de portar cadascú el seu regal i els treis reis els tradicionals or, incens i mirra, sorgix l´espectacular baixada de l´àngel des de la torre del campanar.
Una xiqueta disfressada d´angelet, baixa amb tirolina, preparada a l´efecte pels membres veterans del Grup Espeleològic Gatense, que també col·labora en l´acte. Anuncia l´àngel als reis i a Sant Josep que no tornen pel camí d´Herodes.
Enguany, com a novetat, un canó des de l´alt d´una terrassa, llançava bombetes de sabó, com si fora neu, donat la impressió que era neu artificial.
I d´ací, els Reis i tos els seus pages s´en van anar a repartir joguets i regals fent la Cavalcada, amb cavalls els reis i a peu els seus criats, per tot el poble. Però això ja serà l´últim capítol d´aquesta màgica sèrie, perquè Mags eren els seus protagonistes.


MIGUEL VIVES SIGNES
CRONISTA OFICIAL DE GATA DE GORGOS

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.