15 abril 2008

ROMERÍA DE LA FONT SANTA (TEULADA)

ELS TEULADINS CONCLOUEN LES FESTES AMB LA ROMERIA A LA FONT SANTA
L´alcalde va inaugurar les obres de la zona recreativa del venerat santuari

A les 10.30 del matí eixien tots el romers, veïns de Teulada i pobles del voltant, ataviats amb barrets de palla facilitats per la Comissió de Festes 2009, que ha pres així el relleu a la del 2008.
L´últim acte de les festes patronals de la vila de Teulada, a la Marina Alta, en honor a Sant Vicent Ferrer, es va celebrar amb la romeria on van participar nombroses persones. Xiquets dalt de carruatges, genets dalt de cavalleries, famílies senceres amb les clàssiques canyes de romer, van anar tots fent els quatre kilòmetres que disten des del nucli urbàq de Teulada fins al santuari de la Font Santa, on "gota a gota", com sempre, cau l´aigua, obra del miracle fet pel sant taumaturg amb motiu de la visita a Teulada on vivia la seua germana Constanza.
Les comissions de festes 2008, que enguany han organitzat les festes, i 2009, que ja comencen a treballar per a l´any que ve, ciutadans i membres de la corporació es van concentrar a l´ermita de Sant Vicent Ferrer del poble, ubicada a la glorieta del carrer Les Palmes, per a iniciar la romería.
Acompanyats per la música de la “dolçaina i tabalet” van anar junt amb una rèplica en menut de la imatge de Sant Vicent Ferrer fins a un encreuament de camins, on es coneix el lloc com a "Creueta de l´Ave Maria" i on la tradició senyala el lloc on Sant Vicent va preservar als veïns de Teulada dels pirates de la mar.També van estar presents membres de l´Associació de Traginers "Alejandro Morell".
Pel camí Calvari, la carretera de Teulada a Moraira i el vell camí de Moraira, els romers van anar caminant fins al santuari de la Font Santa.

ERMITA I ÀREA RECREATIVA

Arribats a l´ermita, es va procedir a la missa solemne en honor a Sant Vicent Ferrer, patró de Teulada, en acció de gràcies, oficiada pel rector local, Vicent Solera.
Al finalitzar l´eucaristia, l´alcalde José Císcar procedí a la inauguració de les obres de desenvolupament de l´àrea recreativa de la Font Sant de Teulada. Així mateix, tingueren tots els romers una paella gegant i servei de bar, a càrrec de la Comissió de Festes 2009, aíxí com servici d´autobús des de les 11:30 a les 20:00 hores, cada 30 minuts, amb parades a la plaça de l´Ajuntament de Teulada i a la prolongació de l´Avinguda Madrid a l´altura del col·legi "Cap d´Or" de Moraira.

Pel que fa a les noves obres, aquestes van començar en el mes de setembre de 2007 a càrrec de l´empresa adjudicatària "Vives Dalmau S.L" i han pujat a uns 470.000 euros, dels quals 100.822,80 euros seran financiats per l´Agència Valenciana de Turisme (AVT) dins del subprograma “Municipis Turístics. Pla Millor” a través d´un conveni subscrit per dit organisme i l´Ajuntament de Teulada.
El projecte redactat pels arquitectes Eduardo Monreal i Eduardo Beltrán s´ha dividit en dos parts, la primera és la zona on a l´actualitat s´ubica l´ermita de 2.111 metres quadrats i la segona és la nova zona recreativa, d´uns 3.992 metres quadrats. En concret, a la zona on s´ubica l´ermita de la Font Santa, s´ha preservat el que hi ha al voltant d´aquesta, el xiprer i l´olivera centenaris i el banc d´obra, que conté imprés en ceràmica diverses imatges dels miracles que realitzà el Patró de la vila de Teulada, Sant Vicent Ferrer, al llarg de la seua vida, si bé s´ha adoquinat la zona per a que quede com una plaça, així com es restaurarà l´interior de l´ermita.

A la part dreta de l´ermita, s´ha habilitat un espai adequat per a la celebració de la festivitat de la Font Santa en honor al Patró, que ha inclós la construcció d´una naia d´estètica semblant a les cases de camp tradicionals existents al terme municipal, que s´utilitzarà com a bar, amb aseos , contenidors de residus, zona per aparcament i arbres. La segona zona és una àrea recreativa, on s´han construit barbacoes, taules i bancs de madera, aseos, zona de jocs infantils, un xicotet aparcament i contenidors soterrats per a la recollida selectiva. A més, s´ha plantat nombrosos arbrers de diferents espècies autòctones.
Salutacions / SaludosMIQUEL VIVES

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.