22 mayo 2008

MARXA FERROVIARIA: 100 KM DÉNIA-ALACANT, 23-24 MAIG 2008

Dies 23 i 24 de maig de 2008 - 100 kilòmetres per a la ruta Dénia-Alacant

La XII Marxa Ferroviaria està organitzada pels treballadors de FGV, per iniciativa de l´Associació Cultural Ferroviària Mascarat

Demà divendres, 23 de maig, és el dia elegit. Un total de 105 kilòmetres seran els que recorreran els més de 300 participants en la 12ª Marxa Ferroviària Dénia-Alacant, que organitzen els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana en esta línia i que va ser una iniciativa de l´Associació Cultural Ferroviària Mascarat. La marxa compta amb la col·laboració de moltes entitats tant municipals, com és el cas de l´Ajuntament de Gata de Gorgos, entre d´altres, i empreses particulars, a més de col.lectius com el "Tren Senderista", "Amigos del Ferrocarril" i altres grups ecologistes, així com aficionats al senderisme.

Mapa de la ruta.

Fotografía de www.trenetdelamarina.com

La marxa s´iniciarà a les 9.30 hores de demà des de l´estació mateixa del tren, a Dénia. Els participants aniran caminant pel costat de la línia del tren, en paral·lel. L´eixida durarà fins les 22 hores.

Durant el recorregut es faran parades a diferents estacions de la llínia com Calp, Altea, Benidorm La Vila Joiosa o Venta Lanuza.
Al llarg de la marxa, els participants comptaran amb vehicles d´ajuda, serveis médics i massatgistes, així com samarretes conmemoratives.


Després de fer més de 20 hores de caminata per travessar els 105 kilòmetres, s´arribarà a l´estació de La Marina, a Alacant.
L´organització espera que participe personal relacionat amb els ferrocarrils, així com aficcionats al senderisme, a l´esport en general.


La iniciativa es diu: "Marcha Ferroviaria" y porta dotze anys fent-se. Serà molt interessant passar per túnels, ponts, viaductes i en alguns trams, apropar-se, quasi penjats en els penyassegats a la mar Mediterrània. La vertebració de la meitat de la costa de la província d´Alacant que fa el trenet és el motiu de la marxa i un homenatge a tot el món ferroviari.

Fotografía de Vte (flickr). Paissatges com aquest es podran gaudir a la marxa.


Article relacionat:
El trenet de La Marina
MIQUEL VIVES SIGNES

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.