26 marzo 2009

AGOST LI RETIRA ELS HONORS A FRANCO


El dictador Francisco Franco va a deixar de ser fill adoptiu d’Agost molt prompte. Al plenari de dijous 26 de març de 2009, amb els vots a favor del PSPV-PSOE i l’AIA (Agrupació d’Independents d’Agost) i l’absenció del PP, s’ha decidit començar els tràmits per a retirar-li els honors al dictador.

L’associació cultural Mirem per Agost ha sigut la que ha portat a terme els esbrinaments necessaris i ha redactat la moció aprovada al plenari. Esta moció ha estat inclosa a l’ordre del dia, i l’han agafada com a pròpia l’equip de govern del PSPV-PSOE i també l’AIA.

Seguint el corrent de recuperació de la memòria històrica, Mirem per Agost també ha proposat, a banda de l’assumpte dels honors, catalogar els bens relacionats amb la contenda per tal de donar-li protecció. I, a més a més, catalogar els documents relacionats amb la repressió política que estiguen als arxius municipals.

El PP ha declarat que estava a favor de la retirada d’honors, però com que discrepava dels altres punts no ha votat a favor. Pareix que als populars els sembla que tenim coses més importants com la crisi o la creació de llocs de treball, un discurs totalmente demagògic i que només busca eixir del pas sense quedar com a defensor d’un dictador. Però açò no ha sigut tot. El portaveu popular ha dit que molta gent jove no sap qui és Franco (això més que ser positiu preocupa…) i que no cal obrir ferides.

No ha sorprés el discurs, que ve sent habitual sota les sigles de la gavina blava. A més, s’han preguntat per que no es condemnaven altres dictadures com la cubana, en un intent de desviar el discurs dels regidors dels altres partits. Era una bona oportunitat per a que el PP local demostrara una actitut plenamente democràtica. En lloc d’açò s’ha imposat el sectarisme i la política de silenci eludint condemnes expresses a la dictadura, com ja va passar fa un temps amb el PP nacional al parlament espanyol.

En tot cas, cal congratular-se pels resultats, tot i que l’unanimitat era el que s’esperava per part de Mirem per Agost, que havia redactat i presentat la moció amb una actitut de recuperación de la memòria i en cap cas amb intenció de crear polèmica.

Notícia al Diario Información: Agost: El pleno a acuerda retirar a Franco el título de "Hijo adoptivo"

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.