01 junio 2010

TROBADES

Article de Carles Salinas Salinas

El divendres 28 de maig va celebrar-se la Trobada de Secundària i Batxillerat en Valencià 2010 dels instituts de L´Alacantí; organitzada per L´Associació Cívica per la Normalització del Valencià, amb el recolzament entre altres dels ajuntaments de la comarca i de la Universitat d´Alacant. Actuà com centre acollidor l´IES L´Allusser, de Mutxamel, i en el ample Parc El Canyar de les Portelles estudiants i professorat van trobar-se en un jornada lúdica que afermava la voluntat de treballar per un País Valencià més sostenible i més democràtic.

Va haver de tot: tallers de jocs i manualitats muntats pels centres, l´actuació de la Coral de l´IES Enric Valor (El Campello), concurs de monòlegs, representació de sainet, lliurament del Premi Sambori, parlaments d´autoritats. I molt de sol, rialles, música de la dolçaina i el tabal, Colla de Dimonis i el concert de Mugroman, xixonencs de tro.

El lema de l´encontre Tu Tens la Clau feia referència a que el valencià obri les portes a les llengües i al plurilingüísme, obri les portes al futur. Ja ho deia el gran poeta Vicent Andrés Estellés, en La clau que obri tots els panys:

Jo voldria, jo vull
creure que és necessari escriure tots els versos
ben consonantats i obeint certes lleis
en un valencià ben nostre.

 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.