15 febrero 2012

25 ANYS DE L'ARRIBADA DEL SENYAL DE TV3 A ALACANT

INFORMACIÓN 12 de febrer de 1987

El passat 12 de febrer es van complir 25 anys des de l'arribada del senyal de la televisió catalana a les nostres terres. Després d'un mes de proves i ajustaments, la TV3 arribava amb nitidesa a Alacant.

Després dels judicis contra els veïns de Sueca que muntaren una xàrcia d'antennes per tal d'agarrar el senyal de TV3 a les seues cases, va ser Acció Cultural del País Valencià la que va aconseguir amb l'emissió d'abonaments l'expansió del senyal de TV3 per les nostres terres. Encara que de forma al.legal, el senyal es va expandir per la Comunitat Valenciana.

Vinyeta publicada per La Verdad el 12 de febrer de 1987

Pensem que en aquells anys encara no havia començat a emetre Canal 9, per tant TV3 va ser la tercera emisora de televisió que vam poder rebre als nostres televisors, ocupant el botó número 3 d'aquells pessats receptors (els que hi tenien 3 botons...). Anys després, l'arribada de Antena 3 rel.legaria a la televisó de Catalunya al fi de la botonera del comandament a distància (ja sense cable).

El 13 de febrer de 1987 Información
publicava per primera vegada la
programació de TV3

Amb el senyal d'aquesta televisió entraren a casa nostra programes como Telenotícies, Filiprim, Digui... digui..., 30 minuts, Bola de Drac, El Dr. Slump... pero sobretot el que més ens va sorprendre va ser la perfecta pronunciación del català que tenien els actors de Hollywood, ja que tant els anuncis com les pel.lícules s'emetien traduïdes.



Mític moment de Blade Runner doblat al català



Poble nou



Anunci d'Abanderado



El Doctor Slump



Telenotícies



Bola de Drac



Bola de Drac Z



Fí d'emissió amb la mítica sintonia...


Amb l'aparició de Canal 9, la Generalitat de Joan Lerma va tractar de tancar TV3 a la nostra Comunitat però la Justícia li donà la raó a ACPV i ambdues cadenes continuaren emitint a la nostra terra. Amb els anys 90 començaren de nou els problemes polítics i amb ells les primeres interrupcions de les emissions. Un cotxe situat a prop del repetidor de la Carrasqueta interrompia el senyal de TV3 quan la programació coincidia amb la de Canal 9, sobretot durants els partits. Fins a eixe moment un acord d'ambdues parts permetia intercanviar els senyals de TV3 amb Canal 33 (amb molt poca cobertura) per tant de no restar-li audiència a Canal 9. Amb l'arribada d'Eduardo Zaplana a la Generalitat això es va acabar, però amb dificultats vam seguir veient TV3 i el "nou" canal que arribava a Alacant amb retard: Canal 33.

Amb el pas a la TDT els alacantins vam poder gaudir per fí de tots els canals de TVC: TV3, Canal 33, 3XL, 3/24 y Super3, però amb l'entrada de Francisco Camps a la Generalitat Valenciana es van tancar paulatinament tots el repetidors de la Televisió Catalana en un lamentable acte de censura. A més es va tractar d'ofegar ACPV amb desproporcionades multes milionàries. El 9 de desembrede 2007 es precintava el repetidor de la Carrasqueta, i ara fa un any deixava de veure's definitivament TV3 a València. Fins a quan?



Primer intent de tancament de TV3. 27 d'abril de 2007



El repetidor de TV3 precintat per la Generalitat
Valenciana el 9 de desembre de 2007



 
La Asociación Cultural Alicante Vivo se reserva el derecho de moderación, eliminación de comentarios malintencionados, con lenguaje ofensivo o spam. Las opiniones aquí vertidas por terceras personas no representan a la Asociación Cultural Alicante Vivo.